Пошук правильної пари джинсів серед різних моделей, форм посадки та довжини займає досить багато часу та зусиль, незалежно від того, робите ви це в реальному житті чи в Інтернеті. Погугліть "Жіночі джинси", і ви отримаєте понад 12 мільйонів результатів. 

У керівництві нижче ми зібрали найбільш практичні поради по підбору ідеальної пари джинс на будь-який тип жіночої фігури. Переглянувши його до кінця, ви заощадите час і гроші.

Як визначити свій тип фігури?

Варто прийняти той факт, що наші тіла бувають усіх форм і розмірів. Не існують стандартів або норм, це лише стигматизація. Також немає поганої чи хорошої фігури, є лише відмінності. 

Визначити, яка у вас форма тіла або, принаймні, найбільш близька до неї — дуже корисно при покупці одягу, особливо джинсів. Таким чином ви відразу звузите пошук до вибору між декількома фасонами, які будуть вам підходити по зростанню і фігурі.

У той же час, ми радимо вам не сильно зациклюватися на якійсь певній моделі. Нехай це буде вашою відправною точкою при покупці одягу. Вона потрібна перш за все для економії часу.

Отже, існують 5 основних типів жіночої фігури: пісочний годинник,яблуко, груша, трикутник і прямокутник. Для нагности прикріплюємо картинку.

yak-vybraty-dzhynsy-za-typom-fihury-2

Для кожного з цих типів фігури існують фасони які здатні підкреслити достоїнства, і в той же час є такі, що виділять всі ваші недоліки. Про них ми поговоримо нижче.

Як підібрати джинси потрібної довжини для мого зросту?

Важлива складова вашої фігури-зростання. У нас вже є стаття про те, що одягати високим дівчатам, де ми в тому числі згадали про брюках. Тут ми зупинимося на цьому моменті більш детально.

Довжина штанів вимірюється по внутрішньому шву від промежини до кінця штанини. У деяких брендів є джинси тільки однієї довжини. При покупках онлайн вкрай важливо знати свою довжину, щоб уникнути помилки без можливості примірки.

Маленький зріст

Якщо ваш зріст менше 165 см, вам ідеально підійдуть укорочені джинси до щиколотки. Вони роблять акцент на ноги і не обрізають силует. Також зверніть увагу на джинси з високою посадкою і широким поясом. Трохи завищені штани прямого крою також будуть добре виглядати.

Середній зріст

Якщо ви зростом між 165 і 173 см, вам підійдуть моделі, але враховуйте особливості вашої фігури і гардероба.

Джинси до щиколотки прекрасно підкреслять зростання і ноги, підійдуть під діловий стиль. Широкі моделі від берда також прекрасно доповнять силует, прикриють каблуки, щоб візуально зробити вас ще вище.

Великий зріст

Якщо природа нагородила вас високим зростом, ви можете вибрати джинси з низькою посадкою, клешение або широкі фасони. Власницям жіночних стегон також підійдуть скинни. Стильно виглядатимуть відвороти. Рекомендуємо зробити вибір на користь однотонних брюк.

Які фасони джинсів підходять для моєї статури?

Джинси бойфренд

Бойфренди не дарма отримали таку назву. Вони відмінно підійдуть дівчатам з хлоп'ячою фігурою: вузькими стегнами, стрункою статурою і невираженою талією. Такі джинси красиво сидять на худеньких і допомагають трохи збалансувати силует завдяки мішкуватості і, часто, великій кількості деталей (кишень, шнурків або гумок).

Джинси прямого крою

Джинси прямого крою мають штанини однакової ширини від стегна до щиколотки. Як правило, вони мають високу посадку і підкреслювати талію. Їх можна вкоротити (підрізати або закатати) до щиколотки або носити в повний зріст. Це один з найпростіших фасонів в шкарпетці, універсальний для всіх фігур і зростання.

Вузькі джинси

Джинси-скинни підійдуть власницям струнких ніг, округлих стегон, а також тим, у кого фігура "прямокутник". Вузькі моделі зараз не на піку популярності, але правильно стизировав їх, ви отримаєте витончений силует і підкреслите всі достоїнства фігури.

Клеш джинси

Мода на кльош повертається. Джинси Bootcut облягають стегна з невеликим розкльошенням від коліна. Вони можуть бути низькими, середньої посадки або з високою талією.

Подібні моделі підходять практично всім типам фігури, оскільки відмінно балансують силует, створюючи візуально "пісочний годинник". Але будьте обережні: якщо ви володарка невеликого зросту, віддайте перевагу фасонів з не дуже широким кльошем і більш облягаючим верхом. 

Широкі джинси

Джинси-труби або палаццо з широкими або мішкуватими штанинами — тренд 2023 року. Вони ідеально сідають на високих, а більш мініатюрним дівчатам підійдуть моделі трохи укорочені знизу. Правильно підібраний колір і посадка таких джинс може виставити у вигідному світлі будь — яку фігуру-від худеньких до власниць пишних форм.

Низька, середня, висока посадка - що вона означає?

Перш ніж розібратися в даному питанні, визначимося з термінологією. Посадка-це відстань від промежини до верху пояса (талії).

Низька посадка зазвичай становить 16-18 см.
Середня посадка зазвичай це 20 см від промежини до талії, верх знаходиться трохи нижче пупка.
Висока посадка зазвичай становить близько 25 см, пояс знаходиться на рівні пупка або трохи вище.
Для деяких моделей джинс посадка є значущою рисою. Джинси Mom, наприклад, завжди будуть мати високу посадку. Для інших, таких як вузькі джинси, посадка не є визначальною характеристикою, тому вибір моделі з низькою, середньою або високою посадкою залежить від ваших особистих уподобань.

Розмір вашої талії і співвідношення її до стегон безпосередньо впливає на рівень посадки, в якому вам буде не тільки красиво, але і комфортно. Перед покупкою жіночих джинсів онлайн, обов'язково зверніть увагу на ці параметри і виміряйте свої охоплення.

Ще кілька порад щодо покупки джинсів

Знайте свої розміри 

Виміряйте розмір талії та внутрішнього шва перед покупкою в Інтернеті. Здавалося б, банальний рада, але він дійсно заощадить вам масу часу при шопінгу. Різні бренди використовують різні системи розмірів, тому вам краще звірити їх зі своїми параметрами.

Подумайте про образ

Джинси можуть виглядати стильно, елегантно на вішалки і навіть на вас при примірці, але абсолютно не поєднуватися з іншим гардеробом. Щоб уникнути покупки такої речі, продумайте наперед, яка пара вам дійсно потрібна, що вписується в ваш особистий стиль. Перегляньте фотографії перед покупкою, щоб спланувати образ заздалегідь. 

Розгляньте кольори

Джинси можуть бути класичними синіми, блакитними, сірими, чорними, білими — вибір сьогодні просто величезний. Перш ніж купувати нові штани, подумайте, який відтінок вам потрібен. Так ви відразу "відфільтруєте" асортимент і сфокусуєтеся на одній вибірці речей.

Швидка примірка

Якщо ви вирушаєте в магазин, одягніть базовий верх для примірки: білу сорочку, чорну або білу футболку. Знизу надіньте штани, які легко знімати і одягати, або іншу пару джинс для порівняння.